Het kistorgel

Het kistorgel wat voor de begeleiding van de jongens- en meisjessopraan wordt gebruikt heeft een Holpijp 8' van hout, een Roerfluit 4' van hout en metaal, een Octaaf 2' van metaal in de discant en een Regaal 8'. Het is gebouwd door de Wageningse orgelbouwer R. R. Witteveen, die we hier zlf even aan het woord laten.

"Wij richten ons op het vervaardigen van kerkorgels, huispijporgels en kistorgels. Maar ook restauraties, onderhoud en stemmen behoren tot onze activiteiten. Wij hebben o.a. ook een aantal waardevolle historische instrumenten in onderhoud. Tevens verhuren wij kistorgels en druk-windharmoniums.

Momenteel leggen wij de laatste hand aan de restauratie van het Maarschalkerweerd-orgel (1905) in de Ned. Herv. Kerk te Wijk aan Zee.

Daarnaast hebben wij ons de laatste jaren gespecialiseerd in het stijlvol restaureren van (drukwind) harmoniums.

Wist u dat er in Nederland honderden die het zelvers zijn die in vele gevallen er uitstekend in slagen hun eigen huispijporgel te bouwen? Voor deze doorzetters met een eindeloze passie voor dit zeer complexe muziekinstrument, hebben wij een winkel met honderden orgelonderdelen op voorraad".

Hieronder ziet u enkele andere instrumenten die door R.R. Witteveen gebouwd zijn.

Huispijporgel van particulier, 1995
I:5, II:4, Ped:2

Huispijporgel van particulier, 2000
I:5, II:2, Ped:1

Ger. Gemeente te Kamperland, 2000
I:4, II:4, Ped:1

TERUG NAAR DE VORIGE PAGINA