Mariette Oelderik

De sopraan Mariette Oelderik  begon haar zangstudie bij Pierre Schuitemaker, daarna volgde zij de vakopleiding aan het Conservatorium te Amsterdam, bij Lucia Meeuwsen en Marianne Blok, welke zij in 1999 succesvol afsloot. Reeds tijdens haar studie bouwde ze aan een uitvoerige concertpraktijk en trad ze vele malen op in binnen- en buitenland. Regelmatig verleent zij haar medewerking aan  radio- en TV programma’s en is zij op CD te beluisteren.
Zij maakte haar operadebuut als Liù in de opera Turandot van Puccini. Daarop volgden de rollen van Dido in Dido and Aeneas van Purcell,  Euridice in Orfeo ed Euridice van Gluck en Violetta in La Traviata van Verdi.
Tot haar reeds uitgevoerde oratoria behoren o.a. het Gloria van Vivaldi, de Matthäus Passion van Bach, de Messiah van Händel,  Die Schöpfung van Haydn, het Deutsches Requiem van Brahms, Requia van Mozart en Verdi en de Lukaspassie van Antoine Oomen.

Naast haar solistische optredens zingt ze in het Groot Omroepkoor en het koor van de Nederlandse Opera en maakt zij deel uit van het vocaal-vrouwenkwartet Amadea.

TERUG NAAR DE VORIGE PAGINA