Frits Karskens

De bariton Frits Karskens studeerde aan het Rotterdams conservatorium bij Magreet Honig.

Sinds 1993 zingt hij als free-lancer in het koor bij zowel de Nederlandse- als de Vlaamse opera. In 1998 werd hij door de Vlaamse opera geŽngageerd om de rol van 3de herder te vertolken in de opera ”Daphne” van Richard Strauss onder leiding van Silvio Varviso.
Frits is verder te horen in ad hoc gezelschappen,zo heeft hij o.a. meegedaan aan de producties als King Arthur van H.Purcell en Orfeo van C. Monteverdi beide met het Combattimento Consort Amsterdam onder leiding van Jan-Willem deVriend.

In 2000 vertolkte hij bij Opera Minora de hoofdrol in de opera “Maddalena” van S.Prokofiev onder leiding van Benoit Debock.
Naast hoofdrollen in operetten zoals: De Gondeliers van Gilbert & Sullivan, Die Fledermaus van J.Strauss… is Frits een veel gevraagd oratoriumzanger; zo zong hij o.a. de bas-arias in de Mattheus Passie van J.S. Bach met het Randstedelijk Begeleidingsorkest o.l.v. Bas van Houte, het requiem van W.A. Mozart o.l.v. Henk Gijzen, de Marcus Passie van A de Jong o.l.v.Jan van Dijk, het requiem van G.Faurť o.l.v Rien Verbeek en nog vele andere concerten.